România debutează la Euro împotriva campioanei en-titre Gheorghe Tadici: „Va fi greu să ne gândim la semifinale dacă batem numai Croaţia în faza grupelor”

Suedia este începând de duminică gazda ediţiei din acest an a Campionatului European de Handbal, eveniment la care va participa şi naţionala ţării noastre. Tricolorele pregătite de spaniolul Ambros Martin vor debuta la turneul final luni seara, urmând să întâlnească Norvegia, campioana en-titre, într-un meci ce va fi transmis în direct de TVR2, începând cu ora 21:45.
Din grupa României mai fac parte Croaţia şi Rusia, iar Gheorghe Tadici, selecţionerul cu care România a obţinut cel mai bun rezultat din ultimii 30 de ani, consideră că, pentru a ajunge în semifinale, tricolorele trebuie să obţină în faza grupelor mai mult decât o victorie în faţa Croaţiei.
„Echipa României se va mobiliza, în lot există o simbioză între jucătoarele cu mare experienţă şi cele noi. Sunt 5-6 fete cu mare experienţă cu multe turnee finale la activ, altele cu câte 1-2 turnee la care au participat şi câteva debutante. Dacă în afară de meciul cu Croaţia mai obţinem ceva din celelalte două jocuri, atunci luăm o opţiune serioasă chiar pentru locurile 1-4. Dacă batem numai Croaţia, va fi mai greu să ne gândim la semifinale”, este de părere Gheorghe Tadici.
Partida cu Rusia este programată miercuri, de la ora 19:30, iar cea cu reprezentativa Croaţiei, vineri, de la aceeaşi oră. Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă româncă la ora actuală, s-a antrenat normal săptămâna trecută, fiind aptă pentru meciurile de la Euro. Neagu nu a evoluat la Trofeul Carpaţi, acuzând probleme la gleznă.

Leave a Comment